Jorda rundt

Jeg som mange andre har en drøm å få reise. Jeg kunne tenke meg å reise hvor som helst når som helst. Men når skal det passe i livet mitt? Jeg er tudent og har ikke mange penger til overs. Når jeg er ferdig med å studere har jeg et stort lån som venter på å bli betalt og jeg vil komme i gang med livet mitt så fort som mulig. Jeg skal ha meg jobb og gifte meg og få barn. Da vet jeg at jeg hvertfall ikke får reist før ungene er fløyet ut av redet igjen.

palmeferie

Jeg vil reise på mange forskjellige ferier. Jeg vil reise på både rølpetur, shoppingtur, soltur, opplevelsestur, turisttur og kjærlighetstur. Jeg har sett litt på jorda rundt reiser.  Der er det mange muligheter og like mange utfordringer. Hvor lang tid skal man bruke? skal man bruke reisebyrå eller ikke? Hvilke land skal man velge å seise til? Skal man jobbe under oppholdet? Hvem skal man reise med? Hvordan skal man bo? Hvor mye penger skal jeg bruke?

backpacking

Det vanligste er å reise i tre til fire måneder, men man kan også reise i en måned eller i et par år. Mange reisebyrå tilbyr jorda rundt reiser og det vil også være det billigste. Reisene ligger på alt fra 10 000 og oppover og det er jo billigere enn jeg hadde forutsett. Når det gjelder hvor finnes det utallige muligheter, men den vanligste ruten er en tur-retur-billett til Australia hvor man utvider mellomlandingene. Det kan være en tur innom Asia, steder i Stillehavet, USA, Sør-Afrika og Afrika. Man kan som regel ikke jobbe når man bare er på ferie i et land. Australia er ett av de landene som tilbyr såkalt "working holiday". Et slikt visum kan man bare få en gang i livet og man kan da jobbe i opp til to år. Når det gjelder hvem man burde reise sammen med sier det seg selv at jeg må dra sammen med noen jeg kan stole hundre prosent på og som jeg vet at jeg kan ha det morsomt med. Det må være en jeg vet har samme mål med reisen som meg og som jeg vil føle meg trygg sammen med. Hvor man skal bo kan være vanskelig. man kan bo på hotell eller herberg eller kanskje i telt. Det er noe jeg tenker man kan bytte litt på, men det er viktig å sove et sted det er trygt og rent.

earth

Kommer jeg noen gang til å reise på en slik reise? Kunne du tenkt deg å reise på en jorden rundt reise?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits