Høyre setter ideologi foran kunnskap

Pressemelding fra Elevorganisasjonen:

Elevorganisasjonen reagerer på forslagene til høyres landsmøte om karakterer fra 5. klasse. - Naivt og kun ideologi, sier Elevorganisasjonens leder Håvard Vederhus.

 - I politikken ser vi ofte at ideologi er viktigere en kunnskap om hva som faktisk fungerer, og dette blir ekstremt tydelig når vi leser forslagene til Høyres landsmøte, sier Vederhus.

 Elevlederen kjenner seg igjen i flere av problemene Høyre trekker opp, men tror løsningen finnes andre steder.

 - Dersom Høyre virkelig ønsker en skole hvor elevene lærer mer, må de også ha forståelse for faglige argumenter. Elevene vet også mye om hva som ikke fungerer i skolen i dag, og hvordan dette kan forbedres, uttaler Elevorganisasjonens leder etter å ha sett forslagene til høyres landsmøte nå til helgen.

 Elevorganisasjonen har lenge vært opptatt av vurdering og tilpasset opplæring, og er glade for at man ønsker å tenke nytt og skape endring, men mener høyre begynner helt i feil ende når de nå ønsker å forbedre skolen. - Dersom elevene skal lære mer, trenger vi flere lærere og en opplæring hvor alle elever føler mestring, ikke en skole hvor det viktigste er tallkarakteren man får på en prøve, fortsetter Vederhus.

 Forskning viser at gode tilbakemeldinger fra lærere som er til stede og ser elevene, fungerer bedre som motivasjon enn karakterer. Dette stiller også elevorganisasjonen seg bak og håper at Høyre går bort fra forslagene om tidligere karakterer.

 

tavle 

2 kommentarer

mewkid

08.mai.2009 kl.22:26

Sv: Tusen takk:DPs, høyre suger.

Sandrup

09.mai.2009 kl.23:30

I agree. Har ikke jobba i skolen lenge. Men man trenger ikke å ha mange hjerneceller for å skjønne at karakterer fra 5.kl er fucked up. De elevene som har tilpassa opplæring kommer til å bli så nedtrykt at de faller av lasset.

Skriv en ny kommentar

hits