Elevorganisasjonen

Regionalt seminar Nord 2

i helgen hadde vi enda et seminar med Elevorganisasjonen og det var flott. jeg blir så glad når man kan ha seminarer uten at folk skal klage på maten eller på sovinga eller annet. det var nydelig deltakere (selvom de klart kunne vært flinkere å rydde etter seg). vi har heller ikke mottatt noen klage fra skolen om dårlig vasking - noe vi får hver gang vi har vært på Breivika... og for å nevne noe negativt så ble vi ikke vedtaksdyktig under elevforsamlingen på fredag, noe som betyr at vi må ta den på nytt ved en senere anledning. det som derimot gjorde helgen ekstra nice var seff at Kaja kom innom! min kjære - og hun fortalte at hun har blitt forlovet! =D litt uvant siden hun lenge har vært det største singel-nyteren jeg har møtt! ;) GUD som jeg har savna kajuuur!

uansett livet er herlig og alt er flott! <3 her er et bilde av mitt kjøre fylkesstyre (de aller fleste) pluss Christian Fredrik vår kjære oppfølger fra sentralsstyre <3 <3 love u all <3 <3Heftig demonstrasjon!

i går organiserte Elevorganisasjonen i Troms en demonstrasjon mot nedleggelse og sammenslåelse av skoler i distriktet. Vi klarte å mobilisere rundt 300 ungdommer og demonstrasjonen og saken fikk masse mediadekning. Det ble likevel vedtatt å legge ned skolene med stemmetallene 19-18! Flere elever ble så opprørt at de tok til tårer, men vi kommer til å følge med videre å fortsette å kjempe for elevene. sjekk dette klippet fra demonstrasjonen, hentet fra NRK.


la skolen leve


Regionalt seminar

Ah i helgen har vi i EO orgnaisert reg.sem nord - som er et skoleringsseminar for elevråd i Nord-Norge =D Vi var rundt 140 stk og det tok litt av til tider, med tanke på at vi hadde tatt utganspunkt i ca 60 som vi var i fjor.. men alt gikk greit og vi hadde et bra valg med Runar som min nye politiske nestleder og Konstanse og Christine i fylkesstyret. i tillegg fikk vi nesten fyllt opp valgkomiteen. =D Jeg tok ingen bilder selv, men det gjorde bla Jørgen fra Nordland og de ligger på FB.

Jeg er egentlig ganske sliten etter helga enda og det har vært lite søvn. Det var vanvittig koselig å ha styret på kontoret og jobbe sammen med alle<3 Men trist og rolig når alle drar igjen...

kan noen foresten hjelpe meg med å legge ut en video her?  ;)

Overlappingshelg med EO

Da var overlappingen 2009 over for denne gang. Den overgikk kanskje ikke fjorårets når det gjaldt crazy stunts, men deffinitivt når det kom til det faglige og det hyggelige! =) Jeg hadde en fantastisk helg og var helt utslått på mandag! Her er ihvertfall mine bilder fra helgen:

009

011

013

015

017

019

Høyre setter ideologi foran kunnskap

Pressemelding fra Elevorganisasjonen:

Elevorganisasjonen reagerer på forslagene til høyres landsmøte om karakterer fra 5. klasse. - Naivt og kun ideologi, sier Elevorganisasjonens leder Håvard Vederhus.

 - I politikken ser vi ofte at ideologi er viktigere en kunnskap om hva som faktisk fungerer, og dette blir ekstremt tydelig når vi leser forslagene til Høyres landsmøte, sier Vederhus.

 Elevlederen kjenner seg igjen i flere av problemene Høyre trekker opp, men tror løsningen finnes andre steder.

 - Dersom Høyre virkelig ønsker en skole hvor elevene lærer mer, må de også ha forståelse for faglige argumenter. Elevene vet også mye om hva som ikke fungerer i skolen i dag, og hvordan dette kan forbedres, uttaler Elevorganisasjonens leder etter å ha sett forslagene til høyres landsmøte nå til helgen.

 Elevorganisasjonen har lenge vært opptatt av vurdering og tilpasset opplæring, og er glade for at man ønsker å tenke nytt og skape endring, men mener høyre begynner helt i feil ende når de nå ønsker å forbedre skolen. - Dersom elevene skal lære mer, trenger vi flere lærere og en opplæring hvor alle elever føler mestring, ikke en skole hvor det viktigste er tallkarakteren man får på en prøve, fortsetter Vederhus.

 Forskning viser at gode tilbakemeldinger fra lærere som er til stede og ser elevene, fungerer bedre som motivasjon enn karakterer. Dette stiller også elevorganisasjonen seg bak og håper at Høyre går bort fra forslagene om tidligere karakterer.

 

tavle


 

Årsmøtet i EO-Troms er over

engasjertDet er over og det gikk heftig for seg! Det ble drama alerede før vi hadde begynt, når folk som hadde meldt seg på ikke kom og møtet ikke ble vedtaksdyktig! ANGST. Heldigvis fikk vi kjørt inn en laksvatning som redda dagen! Lørdag måtte jeg på jobb og det tok helt av rett før jeg skulle dra. en narkoman med abstinenser som faen kom løpende inn å åpna pakker med nøtter å heiv de i seg mens han ropte og hoia rundt! jeg var heldig vis ikke alene da dette sjedde ellers vet jeg ikke hva jeg hadde gjort.

vell tilbake på årsmøtet var det klart for behandling av regnskap og budsjett og det gjikk strålende! Jeg er stolt over at Kristine har klart og røre sammen økonomien til en deilig kake som jeg vil spise- økonomi er er blitt gøy! (hvis jeg får det til da). På kvelden fikk vi vite innstillinga på valget og jeg ble ikke innstilt til leder. Jeg kjente jeg måtte holde tårene og skuffelsen tilbake og det var vanskelig når de som kjente meg best visste at jeg var skuffa. Jeg klarte det noenlunde bra, helt til Kaja kom løpende og hulka som jeg aldri har sett henne gjøre før! Da brast det og vi måtte finne oss et rom sammen med noen andre hulkere og gråte og trøste og le om hverandre. Shitt det tok av med følelser!  Jeg gjorde det klart at jeg kom til å fremme benkeforsalg mot den innstilte leder, Jonas og hadde en liten prat med han om det. I STILL LOVE U. Brodern ville holde støttetale til meg og vi satt til langt uttpå natt og skreiv.

Søndagen startet med at ingen hadde vekket noen og alle forsov seg. ikke serlig bra når det var valg og alle skulle ordne seg, få i seg mat og skrive litt på talen. Vi starta med valg av leder. jeg satt og måtte holde tårene tilbake før jeg overhode hadde slepet meg bort til talerstolen for å holde en valgtale. Jeg fikk så vidt holdt den før jeg kjente at tårene pressa sånn på at jeg måtte gå tilbake til plassen min. Skriftlig votering. stemmelikhet. NERVER. ny tale. skriftlig votering. stemmelikhet. PINING. skriftlig votering. ny tale. GRINING. Vi hadde 9 skriftlige voteringer før valget av leder var avgjort! Faen for et følsomt og heftig valg. til slutt hadde ingen noe nytt eller mer å si om noen av kandidatene så det var godt når resultatet endelig kom. "Ida er valgt som ny leder av EO-Troms". Jeg brast ut i gråt og måtte gi en stor og god klem til min kjære motkandidat. Jeg vet han er vannvittig skuffa, men dette er min siste sjanse som fylkesleder. Jeg er for gammel til å holde på lengre enn dette... Det skjedde noe mer: Jarl som var innstillt på Politisk nestleder blir kalt opp på talerstolen for valgtale og han gåt opp å sier at han trekker seg for å vike plass til Jonas. Tenk å være så storhjerta! Han benka seg inn på en åpen fylkesstyreplass. Og etter dette dramaet ble det en benking på DK-leder! Det har jeg aldri hørt om at har skjedd noen sinne før! Det var sinnsykt! Men den innstilte ble valgt. Til slutt ble det uendelig med taler og takking og grining og jeg fikk et sølvarmband fra fylkesstyret 08/09. TAKK!

div bilder 120
Etter møtet var hevet og lokaler vasket og forlatt var det rett på Blårock og drikke øl! Sein kveld og slapp mandag...

TAKK FOR ET SPENNENDE ÅRSMØTE! Bilder av det nye styret kommer seinere;) <3 Fred ut!

Elevrådenes viktigste uke!

elevtingetillustrasjonsbilde
I år fyller Elevorganisasjonen 50 år, eller egentlig så er det 10 år siden selveste EO starta, men forgjengerne organiserte seg i 1959 fordi rektorene sensurerte skoleavisene deres. Denne uka har Elevorganisasjonens 10. ordinære Elevting funnet sted i Oslo, og jeg deltok med delegatskilt nr 17.

Jeg er storfornøyd med uka og Troms-Momsen min har oppført seg eksemplarisk. Kunne ikke hatt med meg en bedre gjeng! Jeg forventer å se dere alle på Årsmøtet vårt 24-26 april!

Jeg må også si at Ingrid Liland er en fantastisk engel og hun kommer til å ta Norge med storm! Jeg er blitt glad i Ingrid og satt med hjertet i halsen under valget. you did it babe! <3 Ellers vil jeg gratulere de andre med sentrale tillitsverv i EO/OD =) Gleder meg til å se at jobben blir gjort!

Vi hadde også en søt demonstrasjon for å få måndeskort til 200 kr. Miljøvernministeren deit seg ut ved å ha bilen sin stående på tomgang mens han snakket om hvor viktig det var å benytte seg at kollektivtrafikken og at bensinbiler forusenser veldig mye!

En av kveldene var vi på konsert med Postgirobygget og det var ganske fett å stå å synge live til Idyll! det som mangla var knallsol, Preben og en iskald pils i hånda! En annen kveld kon Jon Schau og opptrådte for oss. Det var utrolig morsomt. han hadde med seg en oppvermer som hadde vitser jeg kjente jeg igjen i. hun vitsa med sin høyde (som ikke var serlig høyt), holmlia og dobbelthaker;) FUN!

Å på banketten vår fikk vi underholdning fra Oslo faGODT kor. Det var en fin forestilling men vi satt bakers så jeg så nesten ingenting og de som satt fremst hørte bedre hva de sa å hylte ut i latter når det var en vits, så vi bakers fikk ikke med oss hva som ble sagt. litt kipt... men søte var de jo =)

ellers kan jeg skrive litt om hva som ble vedtatt på dette Elevtinget:

Ny politikk som ble vedtatt:
- alle vgs bør ha minst en time med førstehjelpsundervisning - ved skolestart skal alle ungdomskoleelever få utdelt et rettighetshefte
- lærerne på ungdomskolen må gi begrunnelse for anmerkning
- alle ungdomskoler skal tilby varm og sunn lunsj til under 15 kr
- skriftlig sidemål skal være valgfritt
- IKT-kompetansen hos lærerne må styrkes
- lærerutdanningen skal være en master og det skal være større fokus på elevvurdering, tilpasset opplæring og praksis
- lærerne skal ha en grunnleggende opplæring i elevers rettigheter og plikter
- veiledere i bedrift skal ha obligatorisk opplæring i pedagogikk, metodikk og elevkunnskap
- elever i videregående opplæring skal få tilbud om å benytte seg av gjennomgående dokumentasjon i opplæringen. om lærlingen ikke oppnår fag-/svennebrev kan dokumentasjonen gjennomgås av en prøvenemd og sammenfattes til et kompetansebevis
- lærlinger skal ha tilgang til rådgivningstjenesen på skolen så lenge de går i lære
- måndeskort for elever og studenter skal ikke koste mer enn 200 kr
- elevombud for ungdomskoler
- elever skal kunne gjennomføre deler av skolegangen utenom fast timestruktur
- bruken av IKT i skolen skal gjevnlig evalueres
- modulbasert undervisning: timetall bør avikles til fordel for studiepoeng.
- sykdomsfravær og annet fravær skal være adskillt i to ulike kategorier på vitnemålet
- det skal være valgfritt for elever å benytte seg av skriftlig eksamen digitalt, ved bruk av tekstbehandlingsprogram eller for hånd
- ved skriftlige prøver skal man også vurderes anonymt
- elevrådsleder skal velges i et allmøte eller av elevrådsstyret på bakgrunn av oppmøte i elevrådet - oppmøte i elevråd og tillitsverv førs på vitnemålet
- prøveordninger med TAF-linjer må utvides
- alle skoler skal ha en personvernsansvarlig
- skolen skal betale kontigenten for medlem av elevorganisasjoner
- PPT skal videreføres også i læretiden
- elevrådsmedlemmer skal få en attest på hvilket arbeid han/hun har gjort
- det skal i løpet av et skoleår på ungdomskolen tilbys minst 3 friluftstimer
- språkundervisningen skal bedre tilpasses den enkelte elevs ferdighetsnivå på ungdomskoler
- lærere på ungdomskoler skal være pliktig til å vite elevenes rettigheter og opplyse elevene om dem

Politiske prioriteringer:
- EO krever at det i løpet av 2010 kommer på plass en finansieringsordning som setter alle skoler i forskriftsmessig stand i løpet av en tiårsperiode.

- Det skal ikke være en forutsettning å måtte ta seg jobb i tillegg til skolegang for å gå på skole. Stipendsatsene må økes, særskillt utstyrsstipendene.

- Rådgivningstjenesten i skolen må styrkes ved å stille krav til formell kompetanse. det skal tilbys et årsstudium i rådgivning. det skal være en sosialperdagogisk- og en yrkes og utdanningsrådgiver i skolen.

Det blir spennende å se hvordan arbeidet med politikken går! Blir jeg ikke med videre kommer jeg fortsatt til å følge med! Ellers noen linker om sakene og hendelsene rundt Elevtinget:

http://www.dagbladet.no/2009/03/17/nyheter/innenriks/skole/skolepolitikk/politikk/5331371/

http://www.dagbladet.no/2009/03/17/nyheter/innenriks/politikk/skole/eksamen/5330101/


http://www.dagsavisen.no/innenriks/article404712.ece


http://www.adressa.no/nyheter/innenriks/article1294624.ece


http://www.utdanning.ws/templates/udf20____19905.aspx
IdaIsbjørn

IdaIsbjørn

21, Tromsø

Er studentinne og har en mann som heter Preben. Jeg er i starten av 20åra og jobber med å velge mine videre veier i livet <3

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits