Samfunnet og sånn

wwf - spennende bilder

Jeg husker at jeg var med i WWF når jeg var liten. fikk mange spennende klistremerker og bilder.. hehe

mye bæsj og tiss

fisj så mye hundedritt og piss det er over alt! det er kvalmt! jeg er sikker på at det er sånn 80% sjanse for at hvis jeg sklir og faller på isen så kommer jeg til å lande i en dritt eller en snøklump med piss=( Bæsjen burde de jævvla hundeeierne plukke opp av seg selv men når jeg tenker på tisset tenker jeg at det gir meg indikator på hvor mye piss det er rundt meg på sommern og det er ikke betryggende...

Heftig demonstrasjon!

i går organiserte Elevorganisasjonen i Troms en demonstrasjon mot nedleggelse og sammenslåelse av skoler i distriktet. Vi klarte å mobilisere rundt 300 ungdommer og demonstrasjonen og saken fikk masse mediadekning. Det ble likevel vedtatt å legge ned skolene med stemmetallene 19-18! Flere elever ble så opprørt at de tok til tårer, men vi kommer til å følge med videre å fortsette å kjempe for elevene. sjekk dette klippet fra demonstrasjonen, hentet fra NRK.


la skolen leve


Høyre setter ideologi foran kunnskap

Pressemelding fra Elevorganisasjonen:

Elevorganisasjonen reagerer på forslagene til høyres landsmøte om karakterer fra 5. klasse. - Naivt og kun ideologi, sier Elevorganisasjonens leder Håvard Vederhus.

 - I politikken ser vi ofte at ideologi er viktigere en kunnskap om hva som faktisk fungerer, og dette blir ekstremt tydelig når vi leser forslagene til Høyres landsmøte, sier Vederhus.

 Elevlederen kjenner seg igjen i flere av problemene Høyre trekker opp, men tror løsningen finnes andre steder.

 - Dersom Høyre virkelig ønsker en skole hvor elevene lærer mer, må de også ha forståelse for faglige argumenter. Elevene vet også mye om hva som ikke fungerer i skolen i dag, og hvordan dette kan forbedres, uttaler Elevorganisasjonens leder etter å ha sett forslagene til høyres landsmøte nå til helgen.

 Elevorganisasjonen har lenge vært opptatt av vurdering og tilpasset opplæring, og er glade for at man ønsker å tenke nytt og skape endring, men mener høyre begynner helt i feil ende når de nå ønsker å forbedre skolen. - Dersom elevene skal lære mer, trenger vi flere lærere og en opplæring hvor alle elever føler mestring, ikke en skole hvor det viktigste er tallkarakteren man får på en prøve, fortsetter Vederhus.

 Forskning viser at gode tilbakemeldinger fra lærere som er til stede og ser elevene, fungerer bedre som motivasjon enn karakterer. Dette stiller også elevorganisasjonen seg bak og håper at Høyre går bort fra forslagene om tidligere karakterer.

 

tavle 

Hva skjer med Nord-Norge?

Jeg har faktisk alltid tenkt at her nord må være noen av de tryggeste stedene i verden. Den gang ei. Gale mennesker bryter seg inn og dreper folk, sjalu politimenn skyter og dreper eksene sine og barn tar med seg hagle på skolen. hva blir det neste liksom? Det gir meg en frysende smerte hver gang jeg hører om sånne ting, men spesiellt når det blir så nært. Hva slags verden er det vi lever i når 9-åringer mener det er greit å rydde opp i uoverennstemmelser med medelever ved å fyre av hagla?!
hits